Korpa
Vaša korpa je prazna
Vaša korpa je prazna
septembar 16, 2019

Hijaluron kao tajna lepote

Hijaluronska kiselina je tečnost gelaste konzistencije, izgrađena od lanca ugljenih hidrata sa neverovatnom sposobnošću vezivanja ogromne količine tečnosti; 1g hijaluronske kiseline može upiti i do 6l vode.

Ona se proizvodi u našem telu, i kao važna komponenta vezivnog tkiva, čini unutrašnju potpornu mrežu. Sastavni je deo strukture kože, dajući joj hidrataciju, volumen, gipkost i tonus. Jača i balansira odbrambene mehanizme i time normalizuje funkcionisanje zdrave kože.

Zašto koristimo hijaluron ako ga naše telo proizvodi samo? Nakon 25. godine sinteza hijalurona se postepeno smanjuje i javljaju se prvi znaci starenja kože. Masne ćelije kože gube sposobnost stvaranja dovoljnih količina lipida (masti) što dovodi do gubitka vlage. Koža postaje suva i gubi na čvrstini. Prve bore postaju vidljive. Pored toga, sa godinama se smanjuju kvalitet, proizvodnja i broj vlakana kolagena i elastina.

Hijaluron kao tajna lepote

Zašto je hijaluron tako jedinstven i popularan u kozmetici? On vezuje vodu za sebe i zadržava je duboko u slojevima kože, usporavajući tako efekat starenja. To ga čini neizostavnom komponentom velikog broja hidratantnih i anti-age proizvoda za negu.

Hijaluronska kiselina, koja se koristi u kozmetičkim proizvodima, se proizvodi biotehnološkim postupkom u laboratorijama, fermentacijom biljnih supstanci i bez životinjskih proteina. Na taj način se obezbeđuje visok kvalitet i postiže se optimalan rezultat nege.

Bilo da su u pitanju 24-časovne kreme, serumi, koncentrati aktivnih sastojaka ili maske sa hijaluronskom kiselinom – ovim proizvodima pružate svojoj koži glatki, mladalački i svež izgled.

Hijaluron kao tajna lepote

Nakon 30 godina proučavanja i ekspertiza o hijaluronskoj kiselini nemački stručnjaci u kompaniji DR. GRANDEL  su razvili 5 različitih vrsta. U zavisnosti od veličine i načina vezivanja raličiti su i efekti delovanja hijalurona. Klasik hijaluron stvara tanak i nevidljiv film, koji od momenta stvaranja štiti kožu od sušenja i dehidratacije. Kod Filer hijalurona molekuli su „zamrznuti“ i smanjeni, prodiru dublje i popunjavaju bore iznutra dajući koži gladak izgled. Mikro hijaluron, najsitniji molekuli kratkih lanaca, prodiru najdublje, popunjavajući rezerve vlage u koži, što ima jak uticaj na tonus kože. Depo hijaluron je visokomolekularni, mikrokapsuliran i upakovan u multilamenarni sistem slojeva pri čemu se svaki sloj razbija i koža konstantno satima snabdeva vlagom. Synthesis booster je sastojak najnovije tehnologije, koji stimuliše kožu da sintetiše sopstveni hijaluron i elastin nakon čega je koža obnovljena, meka i zategnuta.

Zahvaljujući ovim osobinama više vrsta hijalurona i njihovom kombinacijom moguće je različitim teksturama proizvoda zadovoljiti svačije potrebe kože.

Prijavite se na naš newsletter